Merkezi Atama Dışında Girilebilecek Memurluklar
Merkezi Atama Dışında Girilebilecek Memurluklar
Merkezi Atama Dışında Girilebilecek Memurluklar… Merkezi Atama Dışında Girilebilecek Yerler… Merkezi Atama Dışında Memur Alan Kurumlar.. Merkezi Atama olmadan hangi kurumlara girilir? Hangi Meslekler Yapılabilir? Sınav şartı var mı? Başvuru şartları nelerdir? Kimler başvurabilir?
Merkezi Atama Dışında Girilebilecek Memurluklar….Bildiğiniz gibi kariyer mesleklerin neredeyse tamamı, KPSS Alan puanları ile alım yapmaktadır. Ancak elinde iyi bir GK-GY bilgisi ile alınmış P3 puanı olan hatta buna ek olarak iyi bir yabancı dil bilgisi olanların yönelebileceği mesleklerden söz etmek istiyoruz. Merkezi atama dışında alım yapan memurluklar hakkında bilgi vermek istiyoruz.
Kamu Kurumlarına Atanmak Zor Mu? Memur Olmak Neden Zorlaştı?
Hangi Kurumlar ve Meslekler var?
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Açıktan Personel Alımları; GTB hemen her sene çok sayıda taşra biriminde görevlendirmek üzere; -Memur -Tüketici Hakem Heyeti Raportörü -Gümrük Muhafaza Memuru -Muayene Memuru almaktadır. Bu mesleklerin içerisinde özellikle Muayene Memurluğu, A Grubu kadrolara yaklaşan hatta bir kısmını geçen ücretleri ile ön plana çıkmaktadır. P3 puanı ile başvurulan bu meslek ciddi bir alternatif olarak dikkate değerdir. kamu haber
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Memurluğu
KPSS P-1 puanı ve 50 YDS ile alım yapılan bu unvan özellikle devlet kurumu olmasının yanısıra aslen bir şirket olan bankanın gelişkin imkanları ve mali koşullarında çalışmak için çok iyi bir alternatiftir. Nezih bir çalışma ortamı ve dolgun bir ücret ile tercih edilebilir.
Milli Savunma Bakanlığı ve Silahlı Kuvvetler Sivil Memur Alımları
Bu kurumlar da KPSS P-3 puanı ile başvuru kabul edip mülakat yaparak personel almaktadırlar. Uzman unvanı ile alınan personel sivil memur olarak asker kişi sıfatını haiz olarak Askeri’yenin lojman dahil sosyal imkanlarından da faydalanabilmektedirler. Bu yönden düşünülebilir bir alternatiftir.
BOTAŞ, TPAO vb. kurumların Uzman kadroları
Bu bahsettiğimiz Enerji Bakanlığı kuruluşları da yine P-3 puanı ile Uzman unvanlı alımlar yapmaktadırlar. Alım ilanlarını işkur üzerinden verir ve başvuruları oradan kabul ederler. 9000 tl civarında ücret ile güzel bir çalışma alanıdır.
BDDK Memur Kadroları
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu da P-3 puanı ile Memur unvanına alım yapmaktadır. Yine güzel alternatiflerden birisidir. Bir üst kurulda memur olarak görev yapma imkanı sunmaktadır. Çalışma yeri sabit İstanbul’dur. Bu da düzen açısından avantajlı bir farktır.
PTT Memur Alımları
Diğer alımlara nazaran yüklü şekilde alım yapan bir kurumdur. P-3 Puanı ile başvurabilirsiniz. Tek handikabı tüm ülkede kurulu bir ağı olması ve her yerde çalışma ihtimalinizdir. Ama P-3 Puanı olanlar için çok iyi bir imkandır.
Adalet Bakanlığı Alımları
İnfaz Koruma Memurluğu ve İcra Katipliği mesleklerine de yine KPSS P-3 Puanı ile başvurulabilmektedir. Özellikle son dönemde yüklü alımların yapıldığı bu mesleklerde önemli bir alternatiftir.
İstisnai Memur Nedir?
Kimler Başvurabilir?
Özellikle bu alımlarda ön plana çıkan ön-lisans kütüphanecilik, bilgi belge yönetimi gibi bölümlere has ilanlar da çıkmaktadır. Ayrıca İİBF/SBF mezunlarını da kapsayacak şekilde yapılan alımlardır.
Sınav Var mı?
Bu mesleklerde KPSS puanına ek olarak bir sınav yapılmamakta, ancak sözlü sınav uygulaması yapılmaktadır. Bu aşamadan sonra ise memuriyete adım atılacaktır.
Merkezi atamadan sonra ne yapılır?
Eğer mülakatınız varsa mülakat sonrası mülakat yoksa alım açıklandıktan sonra doğrudan alım için başvurabilirsiniz. Bakanlık tarafından ya da alım yapılan kurum tarafından sonuçlar açıklanır ve memur olarak göreve başlayabilirsiniz.