Moto Kurye ve Paketçi Maaşları Ne Kadar?
Moto Kurye ve Paketçi Maaşları Ne Kadar? Moto Kurye ve Paketçi Nedir? Kimdir? Moto Kurye ve Paketçi Ne İş Yapar? Moto kuryeler, teslimatçılar, paketçiler, kuryeler ne kadar para kazanır?
Moto kurye ve paketçi maaşları ne kadar, Moto kurye ve paketçi kimdir, ne iş yapar gibi sorularımızın cevaplarını en güncel haliyle sizler için cevapladık. Sizlere fikir verebilmek amacıyla yazdığımız bu yazıda aklınıza takılan diğer soruların cevabını da bulabilirsiniz.
Yeni tip Koronavirüs salgını tüm hayatımızı olumsuz etkiledi. İş, sağlık, eğitim, eğlence sektörleri tamamen alt üst oldu. Özellikle de hizmet sektöründe, yeme-içme sektöründe büyük bir hacim kaybı yaşandı. Sokağa çıkma kısıtlaması, kısmi kısıtlama ve tam kapanma dönemlerinde işletmeler kapandı. Yeme-içme alanındaki işletmelerde müşterilerin oturması yasaklandı. Paket ve gel-al uygulaması geçerli oldu. Bu dönemde işletmeler garson yerine moto kurye, paketçi istihdamına ağırlık verdi. Yollarda, caddelerde, meydanlarda moto kurye ve paketçi sayısı artmaya başladı. Özellikle işsizler, iş arayanlar, ek iş isteyenler de bu meslekle ilgili sorular sormaya başladı. En çok sorulan soruların başındaysa bu kişilerin ne kadar kazandığı geliyor. Peki moto kurye ve paketçi nedir? Moto kurye ve paketçi maaşları ne kadar? Ne kadar maaş alır, ne kadar kazanırlar?
Benzin Pompacısı Maaşları Ne Kadar?
Moto Kurye ve Paketçi Nedir? Kimdir?
Yemek, içecek, alışveriş malzemeleri, sipariş edilen ürünlerin müşterilere teslim edilmesinin önemi her geçen gün artıyor. Müşteriler en güvenli, en hızlı ve en ucuz şekilde siparişlerinin eline ulaşmasını istiyor. Bu noktada şehir içi teslimatlarda moto kuryeler ve paketçiler devreye giriyor. Moto kuryeler motorbisikletleriyle, bisikletleriyle teslimatlar yapan kişilerdir. Paketçiler de araba, motorbisiklet, scooter, bisiklet veya yaya olarak çalışan kişilerdir. Bu kişiler lokantalarda, cafelerde, kargo firmalarında, giyim firmalarında vb. çalışabilmektedir.
Moto Kurye ve Paketçi Ne İş Yapar?
Moto kuryelerin, paketçilerin, kuryelerin görev ve sorumlulukları son derece fazladır. Çalışma şartları ve saatleri de son derece ağırdır. Paketçiler günde ortalama 9-12 saat arasında çalışırlar. Günün büyük bir kısmını yürüyerek, motorbisiklet ya da araç ile seyahat ederek geçirirler. Üstelik devasa yoğunluğun altında ezilerek stres altında çalışırlar. Üstelik sık sık geç kaldıkları, yetişemedikleri için de azar yerler veya şikayet edilirler. Teslimata yetişmek için hız yapan bu nedenle kaza yapan ve hayatını kaybeden paketçiler olduğu unutulmamalıdır. Peki genel hatlarıyla görevleri nelerdir?
- Çalıştıkları firma ve işletmeyle uyumlu çalışırlar.
- Kendilerine verilen paketi teslimat adresine götürürler.
- Teslimat tarihinde ve saatinde teslim ederler.
- Müşterilerle iletişime geçerler.
- Güvenli taşıma hizmeti verirler.
- Nezaket kurallarına uyarlar.
- Hızlı hareket ederler.
- Motorbisiklette çalışanlar güvenlik önlemlerini alırlar.
- Kask, dizlik gibi ekipmanlarla çalışırlar.
- Trafik kurallarına uyarlar.
- Yeme-içme alanındaki siparişleri özenle götürürler.
- Ekip çalışmasına önem verirler.
- Kaba ve tehditkar olmazlar.
Moto Kurye ve Paketçi Maaşları Ne Kadar?
Bu konuda net bir bilgi vermek zordur. Çünkü her firma personeline farklı ücretler vermektedir. Ancak genel hatlarıyla genellikle kuryelere, paketçilere asgari ücret düzeyinde maaş verilir. Burada önemli olan işletme ile kuryeler arasındaki anlaşmalardır. Çünkü bazı işletmeler motorbisiklete sahip olan kuryelerle çalışırken bazı işletmeler de araçlarını çalışanlara kendileri verir. Bu durumda ödenen ücret de değişir. Örneğin motorbisikletiyle işe giren kurye benzin parası alabilir, daha yüksek maaş alabilir.
Getir, Hepsiexpres, Trendyol, Amazon, Migros Hemen gibi yeni bir anlayışla faaliyete başlayan firmalar ise personellerine daha yüksek maaş vermektedir. Bu firmaların personelleri 10-15 bin TL ile 17 bin TL arasında maaş alabilmektedir. Ancak klasik lokantalarda, cafelerde çalışan kuryelere 8 bin 506 TL ile 10 bin TL arasında ücret verilmektedir. Bu nedenle net bir bilgi vermek son derece zordur.
Bisiklet Tamircisi Nasıl Açılır? Ne Kadar Para Kazanır?
Kaç yaşında moto kurye olunur?
Moto kurye olmak için öncelikle 18 yaşını geçmiş olmak ve A2 ehliyetine sahip olunması gerekmektedir.