Nöbet ve İcap Nöbeti Ücretleri 2020 Ne Kadar?
Nöbet ve İcap Nöbeti Ücretleri 2020 Ne Kadar? Nöbet ve İcap Nöbeti Nedir? Ne Demek? Nöbet Ücreti 2020 Ne Kadar? İcap Nöbeti Ücreti 2020 Ne Kadar? 2020 Nöbet Ücreti Ödenme Şartları Nelerdir?
Sağlık hizmeti 7 gün 24 saat anlayışıyla yıl boyunca kesintisiz verilmesi gereken hizmetlerdendir. Çünkü insanların sağlık hizmeti almaya her an ihtiyacı olabilir. Bu nedenle sağlık hizmetlerinin verildiği devlet ve özel sektör kurum ve kuruluşlarında nöbet ve icap nöbeti uygulaması bulunur. Bu sayede kısıtlı sayıda personelle kesintisiz sağlık hizmeti verilebilir. Çalışanlara da nöbet karşılığı belirli bir ücret ödenir. Bu nedenle hem sağlık çalışanı olmak isteyenler, hem sağlık çalışanları bu konuda pek çok soru sorar. Peki nöbet nedir? Ne demek? İcap nöbeti nedir? Ne demek? Nöbet ücreti 2020 ne kadar? İcap nöbeti ücreti 2020 ne kadar?Nöbet Ücreti ve İcap Nöbeti Ücreti Nasıl Hesaplanır? 2020 Nöbet Ücreti Ödenme Şartları Nelerdir?
Nöbet Nedir? Ne Demek?
Devlette sağlık hizmeti veren kurumlarda normal mesai saati genellikle sabah 08.00 akşam 17.00 arasındadır. Ancak tüm çalışanların bu doğrultuda alışması mümkün değildir. Çünkü hizmetlerin kesintisiz verilmesi şarttır. Bu nedenle bazı çalışanlar gece yarısına kadar, bazı çalışanlar akşam saatlerinden ertesi gün sabah vaktine kadar çalıştığı kurumda nöbet tutar. Bu nöbet sayesinde olağan üstü durumlar yaşandığında hızlı şekilde müdahale edilir. Her an göreve hazır olan personeller ile hiçbir duruma hazırlıksız yakalanılmaz. Kamu Haber
İcap Nöbeti Nedir? Ne Demek?
Nöbet uygulamasında personeller çalıştıkları kurumda beklerken icap nöbetinde ise çalışan evinde bulunmaktadır. İcap nöbeti uygulaması, kişinin iş yerinde beklemesini değil, olası bir durumda çalıştığı kuruma gitmesi gerektiğini ifade eder. Yani icap nöbeti tutan kişi gerektiğinde hastanede, kurumda nöbet tutan çalışanın yardımına koşmaktadır. Genellikle bu kişiler bir çağrıyla göreve davet edilir. 4/B sağlık personellerinin tuttuğu icap nöbetleri keyfi değil aksine zorunlu bir uygulamadır. Bu nöbeti genellikle çalışmasına en çok ihtiyaç duyulan alanlarda görevli personeller tutar. Ayrıca icap nöbet ücreti, nöbet ücretinden daha düşüktür.
Nöbet Ücreti 2020 Ne Kadar?
Yeni yılla birlikte nöbet ücreti de arttı. Nöbet süresinin izinle karşılanmadığı her saati için 657 sayılı kanundaki gösterge rakamının aylık katsayısıyla çarpımıyla bulunan miktarda nöbet ücreti ödenir. Ancak acil servislerde, ambulanslarda, ameliyathanelerde tutulan nöbetlerde ödemeler %50 daha fazla yapılır. Dini bayramlarda da %20 daha fazla ödeme yapılır.
Nöbet ücreti alabilmek için memurun kesintisiz en az 6 saat nöbet tutması gerekir. Aile sağlığı ve toplum sağlığı merkezlerinde ise ayda en çok 60 saat için, diğer görev bölgelerinde ise ayda en çok 130 saat için nöbet ücreti verilmektedir. İşte nöbet ücretleri 2020;
Eğitim görevlisi, başasistan, uzman tabip 2020 yılında yoğun bakım, acil servis diyaliz ve ameliyathane hizmetleri ile 112 acil sağlık hizmetlerinde 4 bin 240 TL, aile sağlığı ve toplum sağlığı merkezlerinde 1305 TL, diğer yerlerde 2 bin 827 TL nöbet ücreti almaktadır.
Tabip, tıpta uzmanlık mevzuatında belirtilen dallarda, bu mevzuat hükümlerinde uzmanlık belgesi alan tabip dışı çalışan, aynı dallarda doktora alanlar 2020 yılında yoğun bakım, acil servis diyaliz ve ameliyathane hizmetleri ile 112 acil sağlık hizmetlerinde 3 bin 816 TL, aile sağlığı ve toplum sağlığı merkezlerinde 1174 TL, diğer yerlerde 2 bin 544 TL nöbet ücreti almaktadır.
Diş tabibi ve eczacılar 2020 yılında yoğun bakım, acil servis diyaliz ve ameliyathane hizmetleri ile 112 acil sağlık hizmetlerinde 3 bin 392 TL, aile sağlığı ve toplum sağlığı merkezlerinde 1044 TL, diğer yerlerde 2 bin 261 TL nöbet ücreti almaktadır.
Mesleki yükseköğrenim görmüş sağlık personeli 2020 yılında yoğun bakım, acil servis diyaliz ve ameliyathane hizmetleri ile 112 acil sağlık hizmetlerinde 2 bin 544 TL, aile sağlığı ve toplum sağlığı merkezlerinde 783 TL, diğer yerlerde 1696 TL nöbet ücreti almaktadır.
Lise dengi mesleki öğrenim görmüş sağlık personeli 2020 yılında yoğun bakım, acil servis diyaliz ve ameliyathane hizmetleri ile 112 acil sağlık hizmetlerinde 2 bin 120 TL, aile sağlığı ve toplum sağlığı merkezlerinde 652 TL, diğer yerlerde 1413 TL nöbet ücreti almaktadır.
Sağlık alanındaki diğer personeller 2020 yılında yoğun bakım, acil servis diyaliz ve ameliyathane hizmetleri ile 112 acil sağlık hizmetlerinde 1555 TL, aile sağlığı ve toplum sağlığı merkezlerinde 478 TL, diğer yerlerde 1036 TL nöbet ücreti almaktadır.
İcap Nöbeti Ücreti 2020 Ne Kadar?
Bu uygulama kapsamında da personellere bleirli bir ücret ödenmektedir. Ancak icap nöbet ücreti, nöbet ücretinden daha az ödenir. Ödenen ücret yaklaşık %40’tır. İcap nöbeti ödenmesi için de kesintisiz 12 saat nöbet tutulması gerekir. Bir personel en fazla ayda 120 saat için ücret alabilir.
Eğitim görevlisi, başasistan, uzman tabip 2020 yılında 1044 TL’ye kadar icap nöbet ücreti alır.
Tabip, tıpta uzmanlık mevzuatında belirtilen dallarda, bu mevzuat hükümlerine göre uzmanlık belgesi alan tabip dışı personel, aynı dallarda doktora belgesi alanlar 2020 yılında 939 TL ücret alır.
Diş tabibi ve eczacılar 2020’de 835 TL’ye kadar ücret alır.
Mesleki yükseköğrenim görmüş sağlık personeli 626 TL’ye kadar ücret alır.
Lise dengi mesleki öğrenim görmüş sağlık personeli 522 TL’ye kadar ücret alır.
Sağlık alanında çalışan diğer personeller 383 TL’ye dek ödeme alabilir.
2020 Nöbet Ücreti Ödenme Şartları Nelerdir?
Nöbet ve icap nöbet ücreti alabilmek için memurların bazı şartları yerine getirmeleri gerekir. Bu şartlar sağlanmadığı takdirde memurların ödeme almaları imkansız hale gelir. Peki nebir bu şartlar?
Nöbet ücreti ödenebilmesi için kesintisiz olarak en az 6 saat nöbet tutulması gerekir.
Aile ve toplum sağlığı merkezlerinde ayda en çok 60 saat için ödeme yapılır.
Diğer sağlık alanlarında ise üst sınır 130 saattir.
İcap nöbet ücreti ödenmesi için kesintisiz olarak en az 12 saat icap nöbeti tutulmalıdır.
Ayrıca personellere icap nöbet ödemesi aylık en fazla 120 sat için yapılır.
SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET