ÖABT nedir? ÖABT’ye nasıl çalışılır?
ÖABT nedir? ÖABT’ye nasıl çalışılır?
ÖABT nedir? Nasıl çalışılır? ÖABT branş sıralaması,ÖABT branş bazında sıralama 2023 gibi önemli konuları sizlerle paylaşacağımız yazı dizimizin ilkini sizlerle paylaşıyoruz.
ÖABT Nedir? ÖABT Açılımı Nedir?
ÖABT Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi, öğretmen olarak atanabilecek eğitim fakültesi ve formasyon eğitimi almış fen edebiyat fakültesi mezunlarına, KPSS sınavına ek olarak getirilmiş öğretmenlik alan bilgisi sınavıdır.
KPSS Lise Matematik Öğretmenliği ÖABT Konuları ve Soru Dağılımı
ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ ( ÖABT ) NASIL ÇALIŞILIR?Öğretmen adaylarının öncelikle kendi alanlarını ÖSYM sınav mantığı üzerinden tanımaları faydalı olacaktır. Üniversitelerde alınan eğitimle alan bilgisi paralellik göstermektedir.Fakat başarı için üniversitede aldığımız eğitim yeterli olmayacaktır. Üniversitelerde ortak müfredat olmadığı için ÖSYM’nin çizdiği alan sınırından faydalanmak adaylara sınava hazırlanırken kolaylık sağlayacaktır. Kendi alanımızı tam anlamıyla tanımanın en iyi yollarından biri alanımız hakkında çıkmış soruları incelemektir. Sınava hazırlanırken geçmiş sınavlar adaylara rehber olacaktır. Çünkü her sınav gelecek sınav hakkında birçok ipucu barındırır.
Adaylar alanları hakkında ön bilgi oluşturduktan sonra, ÖABT’ye daha iyi hazılanmak için ne yapılması gerektiği hakkında ipuçlarını sıralayalım.
• Her şeyden önce çalışılacak olan kaynakların seçilmesi büyük önem taşımaktadır. Üniversitede okutulan kitaplar bu hususta diğerlerine nazaran ön plana çıkmaktadır. Fakat bu kaynaklara yardımcı diğer kaynaklar mutlaka kullanılmalıdır.
• Konu çalışma yöntemi her adayın farklı olabilir. Konu çalışırken bilgiyi kendinize özgü tekniklerle içselleştirin ve ilişkilendirin. Bu şekilde bilginin hatırlanması kolaylaşacaktır.
• Alan sınavı genel olarak bilgiyi ölçtüğü için sizi ezbere yöneltecektir. Bu yüzden kaynaktaki bilgileri olduğu gibi değil kendi cümlelerinizle öğrenmeye çalışmak bilginin hatırlanmasını kolaylaştıracaktır.
• Kavram haritaları çıkararak çalışın, kendi cümlelerinizle küçük notlar alın.
• Konular bittikten sonra konuların tamamını yeniden tekrar yapmaktansa eksik olduğunu düşündüğünüz konuları tekrar yapmak size zaman tasarrufu sağlar.
• Her konudan sonra mutlaka soru çözülmelidir.
• Farklı kaynaklardan bol bol soru çözülmelidir. Kaynak çeşitliliği adaylara sınavda avantaj sağlayacaktır.
• Yanlış yapılan sorunun çözümüne mutlaka bakılmalıdır. Yeni veya farklı bir bilgi öğrenebilirsiniz.
• Piyasadaki yayınların Türkiye geneli denemeleri mutlaka çözülmelidir. Piyasadaki en kaliteli sorular TG denemeleri sorularıdır.
• Belli aralıkla ile deneme çözüp kendinizi kontrol edip eksik konularınızı görebilirsiniz.
Sonuç olarak ÖABT’ye hazırlanırken öncelikle kendi alanımızı tam anlamıyla tanımalı, doğru kaynaklar şeçerek çalışıp farklı kaynaklardan bol bol soru çözülüp tekrar edilmelidir. Sizler aynı zamanda öğretmen olduğunuz için bilgiyi öğrenmede daha tecrübelisiniz. Farklı öğrenme yöntemlerini ve tekniklerini kullanarak sınava çok iyi hazırlanabilirsiniz. kamu haber
KPSS Fen Bilimleri Fen ve Teknoloji Öğretmenliği ÖABT Konuları
Öabt ne kadar sürede biter?
Sınav 150 dakika sürecek. Sınavın ilk oturumu saat 12.45’te sona erecek.