Ön lisans Sağlık Bölümleri 2018
Önlisans sağlık bölümleri nelerdir, önlisans sağlık bölümleri hangileridir, TYT puanı ile girilen sağlık bölümleri nelerdir sorularının cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.
Ön lisans sağlık bölümleri nelerdir, ön lisans sağlık bölümleri hangileridir, TYT puanı ile girilen sağlık bölümleri nelerdir, TYT ile hangi sağlık bölümlerine girebilirim, ön lisans sağlık bölümlerinin eğitim süresi ne kadardır. gibi soruların cevaplarına yazımızdan ulaşabilirsiniz.
Sağlık tüm canlıların en önemli paydasıdır. “Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi” diyen Kanuni Sultan Süleyman’ı anmadan geçmek olmaz. Gerçekten canlı yaşantısında bu kadar önemli bir yeri olan sağlığın herhangi bir alanında okumak, yükseköğrenim görmek ve canlılara faydalı olmak oldukça önemlidir. Bu yüzden 2 yıllık veya 4 yıllık fark etmeden okunacak her sağlık bölümünün hem kariyer açısından hem maddi açıdan hem de faydalı bir birey olma açısından doyum noktası yüksektir diyebiliriz.
ÖNLİSANS SAĞLIK BÖLÜMLERİ 2018
Tüm ön lisans bölümlerde olduğu gibi sağlık bölümlerinde de ÖSYM’nin düzenlediği YSK’nin TYT kısmına girmek ve yeterli puanı almak gerekmektedir. Ön lisans bölümleri diye gazellendirdiğimiz bölümler yükseköğrenim kurumlarının meslek yüksek okullarında okutulan, eğitim süresi iki yıl olan önlisans bölümleridir. Ön lisans bölümlerini bitirdikten sonra isteyen bireyler bitirdikleri bölüm ile ilgili alanlarda istihdam edilirken dileyen bireyler Dikey Geçiş Sınavı (DGS) aracılığıyla lisans eğitimi veren programlara yerleşebilmektedir. YKS
Bu genel bilgilendirmelerin ardından ön lisans sağlık bölümlerine gelecek olursak bölümlerin 2018 listesi aşağıdaki gibidir.
- Acil Durum ve Afet Yönetimi
- Ağız ve Diş Sağlığı
- Ameliyathane Hizmetleri
- Anestezi
- Biyomedikal Cihaz Teknolojisi
- Çevre Sağlığı
- Diş Protez Teknolojisi
- Diyaliz
- Eczane Hizmetleri
- Elektronörofizyoloji
- Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon
- Evde Hasta Bakımı
- Fizyoterapi
- İlk ve Acil Yardım
- İş Sağlığı ve Güvenliği
- İş ve Uğraşı Terapisi
- Laborant ve Veteriner Sağlık
- Laboratuvar Teknolojisi
- Nükleer Tıp Teknikleri
- Odyometri
- Optisyenlik
- Ortopedik Protez ve Ortez
- Otopsi Yardımcılığı
- Patoloji Laboratuvar Teknikleri
- Perfüzyon Teknikleri
- Podoloji
- Radyoterapi
- Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği
- Sağlık Kurumları İşletmeciliği
- Sağlık Turizmi İşletmeciliği
- Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik
- Tıbbi Görüntüleme Teknikleri
- Tıbbi Laboratuvar Teknikleri
- Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama
- Yaşlı Bakımı
Lisans sağlık bölümleri listeleri için de ilgili yazımızı inceleyebilirsiniz. Lisans sağlık bölümleri 2018 yazımız için TIKLAYINIZ
Ön lisans veya lisans sağlık bölümlerinin istihdam edilme konusunda da oldukça büyük avantajları bulunmaktadır. Bunun da en bariz örneği devlet kurumlarına atamalarda görülmektedir, Bu atamaların taban puanlarını öğrenmek için ilgili yazımızı BURADAN inceleyebilirsiniz.