ÖSYM GİS Şifresi Nedir? Ne Demek? Nasıl ve Nereden Alınır?
ÖSYM GİS Şifresi Nedir? Ne Demek? Nasıl ve Nereden Alınır? ÖSYM GİS Şifresi Almak İçin Gereken Belgeler Nelerdir? ÖSYM GİS Şifremi Unuttum, Ne Yapmalıyım?
Türkiye’de öğrencilerin en iyi bildiği devlet kurumu hiç şüphesiz Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi yani kısaca ÖSYM’dir. Her yıl sınavlara giren milyonlarca aday ÖSYM üzerinden işlemlerini yürütür. Sınav başvuruları, ödemeler, sınav düzenlemeleri, sınav gözetmen seçimi vb. pek çok görevi bu kurum koordine eder. Yalnızca öğrenciler değil öğretmenler, öğretim üyeleri için de ÖSYM oldukça önemlidir. Çünkü ÖSYM’nin düzenlediği sınavlarda gözetmek olmak isteyen binlerce öğretmen işlemlerini bu kurumla yürütür. İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite de görev yapan öğretmen ve öğretim görevlileri tarafından ÖSYM Görevli İşlemleri Sistemine kayıt yaptıktan sonra takvime uygun sınavlarla ilgili görev talep edilebilir. Bunun için öğretmenlerin ÖSYM GİS şifresine sahip olmaları gerekir. Peki ÖSYM GİS şifresi nedir? Ne demek? ÖSYM GİS şifresi nasıl ve nereden alınır?
ÖSYM Sınav Giriş Belgesi Nasıl Alınır? Siyah Beyaz Olur Mu?
ÖSYM GİS Şifresi Nedir? Ne Demek?
ÖSYM Görevli İşlemleri Sistemlerine girmek, işlem yapmak, sınav görevini sorgulamak için öğretmelerin şifreye ihtiyacı vardır. Bu şifre ile sisteme girilir ve tüm işlemler gerçekleştirilir. Her öğretmene özel bir şifre bulunur. ÖSYM GİS şifresi almak için öğretmenlerin başvuru yapması gerekir. Bu şifreyi kaybetmemeniz gerekmektedir. Kamu Haber
ÖSYM GİS Şifresi Nasıl ve Nereden Alınır?
ÖSYM Görevli İşlemleri Sistemine giriş için şifre almak isteyen öğretmen ve öğretim üyeleri bunu nasıl yapacaklarını araştırmaktadır. Şifre almak isteyen kişilerin karşısına iki adres çıkar. Bunlardan ilki ÖSYM bürosu olan, ÖSYM işlemlerinin yapıldığı okullardır. İkinci adres ise direkt ÖSYM bürolarıdır. Bu iki adrese giderek şifre almak için başvuru yapabilirsiniz. Başvuru işlemlerinin tamamlandıktan sonra sistem tarafından şifrenizi anında alırsınız. Bu şifre ile sisteme giriş yapabilir daha sonra şifrenizi değiştirebilirsiniz.
Şifrenizi yenilediniz. Yeni şifrenizle sisteme giriş yaptınız. İşte bundan sonra artık görev almak istediğinizi belirtmeniz gerekir. Bunun için önce görev yapmak istediğiniz okul seçmelisiniz. Okul seçimi sonrasında size görev gelmesini beklersiniz. Sistem tarafından size görev atandıktan sonra sistem üzerinden görüp, bu görevin çıktısını almanız yeterlidir. Daha sonra aldığınız çıktı ile sınav görev yerine giderek görevi yerine getirebilir ve görev ücreti almaya hak kazanabilirsiniz.
ÖSYM GİS Şifresi Almak İçin Gereken Belgeler
- Kimlik belgesi/Nüfus cüzdanı
- Okul iletişim bilgileri
- IBAN numarası
- E-posta adresi
ÖSYM GİS Şifremi Unuttum, Ne Yapmalıyım?
Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin düzenlediği sınavlar arasına bazen uzun süreler girebilmektedir. Bu zaman aralığı da öğretmenleri şifrelerini unutmalarına neden olabilir. Ayrıca şifresini yazdığı kağıdı kaybeden, şifresini unutan öğretmenlere de sık rastlanır. Şifresini unutan öğretmenler sisteme giriş yaptıktan sonra “ŞİFREMİ UNUTTUM” seçeneğine tıklamalıdır. Daha sonra kimlik doğrulama sistemi başlatılır. Bu noktada T.C. kimlik numaranız, telefon numaranız, e-Posta adresiniz gibi bilgiler sizden istenir. Bilgileri doğru şekilde girdikten sonra yeniden şifre alabilirsiniz
ÖSYM GİS Şifresi ile ilgili yaşanan en büyük sorulardan biri de öğretmenlerin okul değişikliği yapma işlemidir. Okul değişikliği sonrasında varolan göreviniz pasif hale gelir. Öğretmen bunun neden olduğunu anlayamaz. Bu durumda “şifrem mi çalındı?” sorusu yerine tekrar başvuru yapmak doğru olacaktır.
SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET
ÖSYM Sınav Görevlileri Ücretleri Ne Kadar Olmuştur? MEB, AÖF Sınav Görevlileri Ücretleri
Ösym GIS mobil onay nedir?
ÖSYM Mobil, öğrencilerin yanlarında bilgisayar olmadığı durumlarda cep telefonu üzerinden sınav sonuçlarına erişebilmelerini sağlayan ücretsiz bir mobil uygulamadır.