ÖSYM Özel Koşullar ve Açıklamalar Nedir? Ne Demek?
ÖSYM Özel Koşullar ve Açıklamalar Nedir? Ne Demek? ÖSYM üzerinden üniversite tercihi yapacak adaylar özel koşullar ve açıklamalar hakkında araştırma yapıyor. ÖSYM'nin yayınladığı kılavuzlar hakkında sorular soruluyor. İşte ÖSYM özel koşullar ve açıklamalar hakkında en doğru ve kısa bilgiler…
Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) her yıl onlarca farklı sınav düzenlemektedir. Bu sınavlara yönelik genelgeler, kurallar ve özel şartlar belirlenir. Bu sınavlarla ve sınav sonrası işlemlerle ilgili açıklamalar yayılanır. Öğrenciler de ÖSYM tarafından paylaşılan bu tarz her türlü bilgiyi iyi takip etmelidir. Çünkü gözardı edilen bir kural, karşılanmayan bir özel şart veya takip edilmeyen bir açıklama nedeniyle sene kaybetmeniz, sınavınzın boşa gitmesi gibi durumlarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu durumun yaşanmaması için www.tercihiniyap.net ailesi olarak sizlere özel bir yazı hazırladık.
ÖSYM tarafından üniversite öğrencileri için düzenlenen sınav ve tercih aşaması sırasında farklı koşullar ortaya konur. Öğrenciler de bu koşullara göre sınav ve tercih aşamalarını gerçekleştirir. ÖSYM bu koşulları resmi internet sitesi olan osym.gov.tr adresinden paylaşmaktadır. Adaylar internetten sorgulayarak ya da ÖSYM sitesine girerek bu bilgilere ulaşabilir.
ÖSYM tercihlerine yönelik özel koşul ve açıklamalar adayları direkt olarak ilgilendirir. Adaylar bu özel koşullar ve açıklamaları takip ederek tercih etmek istedikleri üniversite ve bölümlere uyup uymadıklarını öğrenebilir. Bu şartları taşıyan adaylar tercih işlemini yaparak başvurularını tamamlar. Şartları taşımayan adayların başvuruları kabul edilmez.
ÖSYM Tercihlerinde Özel Koşullar ve Açıklamalar
ÖSYM bünyesinde binlerce öğrenci her yıl ünviersite tercihi yapmaktadır. Bu tercihler için öğrencilere ÖSYM merkezlerinde destek de verilir. 81 ilde engelli ya da sağlık sorunu olan öğrenciler desteklenir. Kendi kendine tercih yapacak öğrenciler için de bilgilendirmeler yapılır. Bu bilgilendirmenin en önemlisi ÖSYM özel koşulları ve açıklamalarıdır.
Üniversite tercihi yapacak öğrenciler için en az 150 TYT puanı alma şartı getirilir. 150 puan alanlar tercih yapabilir. Böylece ÖSYM’nin belirlediği baraj kuralına uyulur. ÖSYM tarafından yayınlanan lisans ve önlisans bölümleri için Tablo 3 ve Tablo 4’de önemli bilgiler paylaşılır. Kılavuzları takip eden adaylar kurallara göre TYT, SAY, SÖZ, DİL ve EA puanlarına göre tercih yapacak.
ÖSYM özel koşulları ve açıklamalar: https://www.osym.gov.tr/TR,19431/2020-yuksekogretim-kurumlari-sinavi-yks-yuksekogretim-programlari-ve-kontenjanlari-kilavuzu.html