ÖSYM Sınav Giriş Belgesi Nasıl Alınır? Siyah Beyaz Olur Mu?
ÖSYM tarafından gerçekleştirilen sınavlara giriş belgesi nasıl olmalı? ÖSYM sınav giriş belgesi siyah beyaz olur mu? ÖSYM sınav giriş belgesi nasıl alınır? Detayları haberimizde inceleyebilirsiniz.
İlk defa ÖSYM sınavlarına girecek olan adayların araştırdıkları konulardan biride sınav giriş belgesi renkli mi yoksa siyah beyaz mı olmalı sorusudur. Bizlerde sizlere ÖSYM sınav giriş belgesi nasıl alınır, belge siyah beyaz olur mu bu konular hakkında bilgi verdik.
Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapmak isteyen adaylar, üniversitelere yerleşmek isteyen adaylar, tıp ya da diş hekimliği uzmanlığını almak isteyenler, askeri okullara yerleşmek isteyenler vb. bir çok aday için sınavlar gerçekleştiren ÖSYM bu sınavlara katılacak olan adaylar için sınav giriş belgeleri düzenlenmektedir. Peki adaylar ÖSYM sınav giriş belgelerini nasıl alırlar? ÖSYM sınav giriş belgeleri nasıl çıkarılır? ÖSYM sınav giriş belgesinde neler bulunur? ÖSYM sınav giriş belgesi renkli olmak zorunda mı? ÖSYM sınav giriş belgesi siyah beyaz olabilir mi? Detayları haberimizde bulabilirsiniz. kamu haber
ÖSYM Sınav Görevlileri Ücretleri Ne Kadar Olmuştur? MEB, AÖF Sınav Görevlileri Ücretleri
ÖSYM Sınav Giriş Belgesi Nedir? ÖSYM Sınav Giriş Belgesi Ne İşe Yarar?
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM üniversitelere giriş sınavından, KPSS, Kaymakamlık, Sayıştay Denetçiliği, Adalet Bakanlığı sınavları dahil kamu personel alımı sınavlarına, mühendislik tamamlamadan, iş sağlığı ve güvenliği uzmanlığı sınavlarına kadar pek çok farklı alanda merkezi ya da kurumsal sınavları gerçekleştirmektedir. ÖSYM’nin gerçekleştirdiği bu sınavlara, başvuru koşullarına sahip adaylar başvuruda bulunmaktadır ve sınava giriş hakları olması durumunda sınav tarihine yakın dönemde adaylar için ÖSYM sınav giriş belgeleri yayınlanmaktadır. ÖSYM sınav giriş belgeleri adayların sınava hangi ilde, okulda, sınıfta ve sırada gireceğini belirten ve sınav binalarına girişlerini sağlayan belgedir. Bu belge olmaksızın adayların sınav binalarına girmeleri ve sınava katılmaları mümkün olmayacaktır. Adayların sınava girişlerini sağlayan bu belgeler sınav esnasında sınav gözetmenleri tarafından toplanmaktadır. Bu nedenle adaylar sınav giriş belgelerini kağıt ortamında, fiziki olarak yanlarında bulundurmak, sınıflarına götürmek zorundadırlar.
ÖSYM Sınav Giriş Belgesinde Neler Var? Hangi Bilgiler Yer Alıyor?
ÖSYM sınav giriş belgesinde adayların sınava hangi şehirde, hangi okulda, hangi sınıfta ve hangi sırada gireceğinin bilgileri ayrıntılı biçimde yer almaktadır. Ayrıca ÖSYM sınav giriş belgesinde adayların Türkiye Cumhuriyet Kimlik Numaraları, ad ve soy adları, ÖSYM tarafından güncelliği kabul edilmiş olan fotoğrafları, sınava katılacakları okulun açık adres bilgisi, sınav tarihi, sınav oturum adı, sınavın tam saati detaylı bir biçimde yer almaktadır. ÖSYM sınav giriş belgesinin alt kısmında ise adayların sınav ile alakalı dikkat etmeleri gereken hususlar, ÖSYM’nin sınav salonlarına sokulamayacağını belirten ikazlar, 15 dakika kuralı gibi hayati önem taşıyan ve adayların sınava girememelerine yol açabilecek duruma dair uyarılar vb. yer almaktadır. Adayların sınav giriş belgelerindeki bilgileri kontrol ederek doğruluğundan emin olmaları, yanlışlık var ise buna dair ÖSYM büroları ile irtibata geçmeleri sınava sağlıklı bir biçimde katılabilmeleri açısından önem arz etmektedir. Ayrıca adayların sınava dair ikazları da okuyarak kuralları iyice kavramaları sınava girişlerinde sorun yaşamamaları için oldukça önemlidir.
ÖSYM Sınav Giriş Belgesi Nasıl Alınır? ÖSYM Sınav Giriş Belgesi Nereden Çıkarılır?
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından düzenlenen kurumsal ya da merkezi sınavlara başvuruda bulunacak olan adaylar, bu başvurularını ÖSYM’nin kendi elektronik alt yapısında kurulu olan ve her aday için ayrı bir başvuru, düzenleme ekranı anlamına gelen Aday İşlemleri Sistemi üzerinden gerçekleştirmektedirler. ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden başvuru yapan adaylar, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından ilan edildiği günden sınav gününe kadar ÖSYM sınav giriş belgelerini, ilgili sınavın ekranında yer alan sekmeden çıktı alabilirler. Adayların ÖSYM sınav giriş belgelerini yazıcıya bağlı bir bilgisayardan ya da wi-fi bağlantısı olan bir yazıcıları var ise telefonlarından almaları mümkündür. Adayların ÖSYM sınav giriş belgesini kağıt ortamında çıkarmaları zorunludur. Fotoğraf olarak, ekran görüntüsü şeklinde vb. dijital bir belge ile sınava katılabilmeleri mümkün değildir. Ayrıca adayların ÖSYM sınav giriş belgelerini çıkarırken bazı hususlara dikkat etmeleri önemlidir.
ÖSYM Sınav Giriş Belgesi Alınırken Nelere Dikkat Edilmelidir?
ÖSYM sınav giriş belgesini çıkaran adayların, bu çıktıyı alırken bazı hususlara dikkat etmeleri sınava sorunsuz bir şekilde katılabilmeleri açısından önemlidir. Bu hususları şöyle sıralayabiliriz;
- ÖSYM sınav giriş belgesi okunaklı ve net olmalıdır. Adaylar kartuşu / toneri bitmek üzere olan ve silik bir şekilde çıktı veren bir yazıcıdan ÖSYM sınav giriş belgesi çıkarmaları, okuma zorluğu yaratması açısından sıkıntılı olabilir. Bu nedenle adaylar net bir şekilde çıktı almalıdırlar. Şayet bilgileri okunamayan bir aday sınava alınmayabilir.
- ÖSYM sınav giriş belgesi boş bir kağıda basılmalıdır. Adayların arkası dolu bir kağıda çıktı aldıkları ÖSYM sınav giriş belgeleri, arka yüzlerinde yer alan metinler dolayısıyla kabul edilmeyebilir. Adayların mümkün mertebe boş bir kağıda ÖSYM sınav giriş belgelerini döktürmeleri sıkıntı yaşamalarının önüne geçecektir.
- ÖSYM sınav giriş belgeleri temiz olmalıdır. Adayların çıktı almış oldukları kağıdın kirli olması ya da ÖSYM sınav giriş belgesini bastırdıkları yazıcının toner kısmının kirli olması sebebiyle bulaşık biçimde çıktı alınması okunaklılığı bozacağından adayların sınava girişleri tehlikeye girebilir. Bu nedenle adaylar temiz bir yazıcıdan temiz bir kağıda net bir çıktı almalıdırlar.
- ÖSYM sınav giriş belgesi doğru boyutlarda bastırılmalıdır. Adayların çıktı alacakları ÖSYM sınav giriş belgelerini tercihen A4 formatında bastırmaları, yazı boyutlarını küçültmemeleri ya da taşacak şekilde genişletmemeleri gerekmektedir. Şayet adayların bilgileri ile ÖSYM sınav giriş belgesinde yer alan diğer bilgilerin okunamayacak derecede küçük ya da taşma sebebiyle eksik olması adayların sınava girme imkanlarını ellerinden alabilir. Bu nedenle adayların uygun formatta ve uygun boyutta çıktı almaları gerekmektedir.
- ÖSYM giriş belgeleri gerçek bilgileri yansıtmalıdır. Adaylar ÖSYM sınav giriş belgeleri ile oynamamalıdır. Adayların ÖSYM aday işlemleri sayfasında yer alan orijinal belge üzerinde herhangi bir oynama yapmaksızın ÖSYM sınav giriş belgelerini çıkarmaları ve sınava götürmeleri gerekmektedir. Adayların belgeleri üzerinde oynama ve tahrifat yapması ÖSYM sınavlarından men edilmelerine kadar gidebilecek sorunlar ortaya çıkarabilir.
MEB, ÖSYM ve AÖF Sınav Görevlileri Ücretleri 2023 Ne Kadar?
ÖSYM Sınav Giriş Belgesi Renkli Olmak Zorunda Mıdır? ÖSYM Sınav Giriş Belgesi Siyah Beyaz Olabilir Mi?
ÖSYM sınavlarına katılacak olan adayların sınava girişte ibraz etmeleri gereken ÖSYM sınav giriş belgelerinin renkli olması gibi bir zorunluluk söz konusu değildir. Yukarıda yer alan temel kaidelere dikkat edilmek kaydıyla ÖSYM sınav giriş belgesi siyah – beyaz olarak bastırılabilir.
Bizlere sorularınızı sormak ve gelişmelerden anlık olarak haberdar olmak için Instagram ve Twitter hesaplarımız ile Telegram kanalımıza simgelere dokunarak ulaşabilir, takip edebilirsiniz!
ÖSYM sınava giriş belgesi siyah beyaz olur mu?
Adaylar, sınavın ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgelerinin renkli veya siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır