Özel Güvenlik Sertifikası Ne Kadar
Özel Güvenlik Sertifikası Ne Kadar
Özel güvenlik sertifikası ne kadar? 2023 yılında silahlı sertifika fiyatı ne kadardır? Özel güvenlik sertifikası almanın şartları nedir? Özel güvenlik sertifikası nasıl alınır? Silahlı sertfika ile silahsız sertifika ücreti ne kadardır? Özel güvenlik sertifikası sınavı nasıldır? Özel güvenlik kimlik harcı 2023 yılında ne kadardır? Kimler özel güvenlik sertifikası alabilir? Özel güvenlik sertifikası kurs eğitimi nasıl yapılmaktadır? Silahlı güvenlik sertifikası nereden alınır? Özel güvenlik sınavı kaç sorudur? Bu ve benzeri sorulara cevap verdiğimiz yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz.
Özel Güvenlik Sertifikası
Özel Güvenlik Sertikası: Kamusal yetki ve alan dışında kişileri, kurumları veya varlıkları korumak ve güvenlik hizmetini yerine getirebilmek için verilen sertifikadır. Bu anlamda mesire yeri, park, bahçe, sahiller gibi yerler ile kamuya açık olmakla beraber festival ve benzeri etkinliklerde özel veya tüzel kişilerce kiralanarak kullanıma açılan alanlar ile belediyelerce işgaliye ücreti alınan veya kuyumcular çarşısı gibi para ve emtianın yoğun olduğu yerler için istenilen izin talepleri değerlendirilerek özel güvenlik hizmeti verilebilmektedir. Aynı zamanda sitelerde, alışveriş merkezlerinde, büyük iş merkezlerinde, sanayi bölgelerinde ve havalimanlarında da özel güvenlik sertifika sahipleri özel güvenlik hizmeti vermektedir. Özel güvenlik sertifikası, silahlı ve silahsız olarak ikiye ayrılmakta ve alınma şartları açısından değişiklik göstermektedir. kamu haber
Özel Güvenlik Sertifikası Nasıl Alınır? ÖGG Sertifika Ücreti Ne Kadardır?
Güvenlik Sertifika Alma Şartları:
- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
- Silahsız sertifika alabilmek için, en az ilköğretim mezunu veya ortaokul mezunu olmak ve 18 yaşını tamamlamış olmak. Silahlı sertifika alabilmek için, en az lise ve dengi okuldan mezun olmak ve 21 yaşını tamamlamış olmak.
- Taksirli suçlar dışında, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis cezası olmamak.
- Fetö, PKK, PYD gibi terör örgütleriyle herhangi bir bağlantı içine girmemiş olmak.
- Kamusal haklardan yararlanma yasaklı olmamak.
- Özel güvenlik olmaya engel durumu olmamak. Akıl hastalığı, akıl bozukluğu, engelli, aksayarak yürüme gibi durumu olmamak.
- Özel Güvenlik sertifikası almak için belirtilen belgelere sahip olmak.
Kurs Eğitimi ve Başarı Sınavı:
Özel güvenlik sertifikası almak isteyenler, bulundukları ilde başvuru kayıt zamanında bu sertifikayı veren kuruluşlara başvurularını yapmak zorundadır. Bu kurslarda 120 saat sürecek bir programla silahlı ve 100 saat sürecek bir programla da silahsız sertifika eğitimi verilmektedir. Sertifika almak isteyen adaylar kurs eğitimi sonrasında “Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Dairesi Başkanlığı” tarafından önceden belirlenen tarihlerde yapılacak olan sınava tabi tutulmaktadır. Bu sınav kursta verilen eğitimi kapsamakta ve toplam 100 sorudan oluşmaktadır. Sınavda başarısız olan adaylar tekrar kursa katılmaksızın, “üç kez” daha sınava katılabilmektedir. Yazılı sınav dışında silahlı özel güvenlik sertifikası almak isteyenlere bir de poligonda atış sınavı yapılır. Bu sınavda 25 mermi ile yapılan atışlarda 15 isabetli atış yapılması gerekmektedir. Sınavı başarıyla geçen adaylar özel güvenlik sertifikası almaya hak kazanır. Sınavı kazanan adaylar kimlik kartı alabilmek için ikamet ettikleri İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı “Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü” ne istenilen belgelerle birlikte müracaat etmelidir. Bu adaylara, kimlik kartları valilik tarafından gönderilir.
Özel güvenlik sertifikası alan kişiler, her beş yılda bir 60 dersten oluşan yenileme eğitim programına ve sertifika yenileme sınavına katılmak zorundadır.
Banka Güvenlik Görevlisi Maaşları Ne Kadar?
Özel Güvenlik Sertifikası Ne Kadar
Silahlı veya silahsız özel güvenlik sertifikası almak ücrete tabidir. Bu ücret gidilen kurs ve ile göre değişiklik göstermekle birlikte, 2023 yılı için ortalama “silahlı bir sertifika ücreti 600-650 TL civarında” iken, silahsız bir sertifika için kurs ücreti 400-450 TL civarındadır. Kurslar, her 5 yılda yenilenmesi gereken sertifika içinde ücret almaktadır. Kurslar, sertifika yenileme ücretini ortalama olarak, silahlı da 400 TL, silahsız da ise 300 TL olarak belirlenmiştir. Silahlı eğitim sertifikası almak için girilen atış poligon ücreti de 2023 yılı için 60 TL’dir. Son olarak “özel güvenlik kimlik harcı her yerde 520 TL” olarak alınmaktadır.
Özel güvenlikte boy sınırı var mı?
5188 sayılı özel güvenlik kanununda boy ve kilo yada orantı şartı bulunmamaktadır.