Rekabet Kurumu Uzman Yardımcılığı Maaşı Ne Kadar?
Rekabet Kurumu tarafından alımı gerçekleştirilen Rekabet Uzman Yardımcılığı mesleğinin maaşı ne kadar? Detaylar haberimizde.
Kariyer meslek gruplarından olan rekabet kurumu uzman yardımcılığı hakkında merak edilenleri sizler için bu yazımızda derledik. Rekabet kurumu uzman yardımcılığı maaşı ne kadar, mesleğe giriş nasıl yapılır, özlük hakları nelerdir gibi pek çok merak edilenler bu yazımızda.
Rekabet Kurumu tarafından alımı gerçekleştirilen kariyer meslek mensupluğu olan Rekabet Uzman Yardımcılığı mesleği nedir? Rekabet Kurumu Uzman Yardımcılığı sınavı nasıldır? Rekabet Kurumu Rekabet Uzman Yardımcılığı özlük hakları nasıl? Rekabet Kurumu Rekabet Uzman Yardımcılığı Maaşı ne kadar? Detayları haberimizde inceleyebilirsiniz.
Rekabet Kurumu Rekabet Uzman Yardımcılığı Mesleği Nedir ve Nasıl Girilir?
Rekabet Kurumu Rekabet Uzman Yardımcılığı mesleği bir üst kurul uzman yardımcılığı mesleğidir. Diğer üst kurullarda olduğu gibi Rekabet Kurumu Rekabet Uzman Yardımcılığı meslek mensupları da mesleğe yardımcı olarak başlamakta, daha sonra Rekabet Uzmanı olarak görevlerini sürdürmektedirler. Rekabet Kurumu Rekabet Uzman Yardımcılığı mesleği diğer merkez uzman yardımcılığı kadrolarından farklı olarak denetim ve inceleme yetkisine sahiptirler. Yine Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu BDDK uzman ve uzman yardımcıları hariç bu durum diğer üst kurum uzmanlıklarında da aynıdır.
Rekabet Kurumu Rekabet Uzman Yardımcılığı mesleğine girmeyi hedefleyen bir adayın öncelikli olarak kamu kurumlarında yer alan kariyer mesleklere girişin ön adımı sayılan Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS’nin A Grubu oturumlarına katılarak, A Grubu puan türlerinden belirli bir düzeyde puan almış olmaları gerekmektedir.
Bu gereklilik A Grubu mesleklere giriş için yalnızca bir ön adımdır çünkü A Grubu kariyer mesleklere girişte adaylar KPSS puanlarını sadece Kurumların sınavlarına girebilmek için kullanabilmektedirler.
Rekabet Kurumu Rekabet Uzman Yardımcılığı mesleğine girişte de yine benzer şekilde adaylar KPSS A Grubu puanları ile başvuru yapmaktadırlar. Bu şekilde yapılan başvurular değerlendirilmekte ve KPSS puanlarına göre sıralama yapılınca en yüksek puana sahip olduğu belirlenen mesleğe alınacak aday sayısının yirmi katı kadarı Rekabet Kurumu Rekabet Uzman Yardımcılığı yazılı yarışma sınavına katılma hakkı elde ederler.
Rekabet Kurumu Rekabet Uzman Yardımcılığı Görev Yeri Neresi ve Özlük Hakları Nasıl?
Rekabet Kurumu Rekabet Uzman Yardımcılığı mesleğine giren adaylar göreve Rekabet Uzman Yardımcısı olarak başlamaktadırlar. Belirli bir sürenin sonunda başarı ile tez, yeterlik sınavı ve yabancı dil puanı gibi şartları sağladıktan sonra ise Rekabet Uzmanı olurlar. Rekabet Kurumu Rekabet Uzman Yardımcılığı mesleğinde meslek mensupları 3600 ek göstergeye tabidirler. Bunun yanında üst kurul mensubu olmaya dayalı olan ilave mali hakları ise 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kaldırılmıştır ve diğer kurumlardaki merkez uzmanları ile bu yönden denktirler.
Rekabet Kurumu Rekabet Uzman Yardımcılığı mesleği mensuplarının görev yerleri Kurumun kurulu olduğu Ankara’dır. Ancak zaman zaman incelemelerde bulunmak üzere başka yerlere gitme durumları olabilir.
3600 Ek Gösterge Olan Kurumlar
Rekabet Kurumu Rekabet Uzman Yardımcılığı Maaşı Ne Kadar?
Rekabet Kurumu Rekabet Uzman Yardımcılığı maaşı yaklaşık 12.000-15.000 TL civarındadır.
Rekabet Uzman Yardımcısı Nasıl Olunur?
Rekabet Uzman Yardımcılığı (Bilişim) kadrosu için; KPSS P1 veya KPSS P2 puan türünden en az (80) puan almaları ve başvuruda bulunanlardan en yüksek puanlı (300) kişi içerisinde bulunmaları gerekiyor.