Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Personel Maaşları 2023 Ne Kadar?
Sanayi ve teknoloji bakanlığı personel maaşları 2023 yılında ne kadar olacak, sanayi ve teknoloji bakanlığı avukat maaşları 2023 ne kadar, sanayi ve teknoloji bakanlığı mühendis maaşları 2023 ne kadar gibi soruların cevaplarına yazımızın içinden ulaşabilirsiniz.
Memur adayları KPSS’ye girerek puan elde ederler ve elde ettikleri puanlar ile atanmak için ilan gelmesini beklerler. Memur adayları için puanları yetmesi halinde en rahat ve her sene kesin sayılabilecek atanma şansı merkezi atamalar ile gerçekleşir. Bizler sizlere fikir vermesi amacıyla merkezi atamalardan biri olan 2023/2 içinde yer alan meslek gruplarının maaş, çalışma şartları, çalışma saatleri gibi bilgilerini derlemeye çalışıyoruz. Bu yazımızda avukat ve mühendis temelli olarak sanayi ve teknoloji bakanlığı personel maaşları ve çalışma şartları, saatleri bilgilerini vereceğiz.
Silah Sanayi Teknikerliği (2 Yıllık) İçin Kaç Net Gerekir
SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI PERSONELİ OLARAK MÜHENDİS NE İŞ YAPAR?
Mühendislik söz konusu olduğunda çok fazla mühendislik branşı olması nedeniyle bu soruya cevap verebilmek kolay değildir. 2023/2 alımında sanayi ve teknoloji bakanlığı inşaattan, haritaya, elektrikten elektrik elektroniğe birçok branştan mühendis alımı için ilana çıkmıştır.
Mühendislerin işini genel haliyle özetlemek gerekirse proje üretmek, üretilen projeleri onaylamak, branşa bağlı olarak kendi alanında çalışmalar yürütmek gibi şeyleri sıralayabiliriz. Kendi alanında çalışmalardan örnek vermek gerekirse örneğin bilgisayar mühendisi bir kamu görevlisine kurumun internet sitesi düzenletilebilirken, elektrik mühendisine kurum içinde yer alan elektrikli aletlerin sorumluluğu verilebilmektedir.
SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI PERSONELİ OLARAK AVUKAT NE İŞ YAPAR?
Kamuda çalışan her avukat gibi sanayi ve teknoloji bakanlığı avukatları da genel olarak şu işlerle uğraşabilmektedir; kuruma açılan veya kurum adına açılan davaları takip etmek, bazı durumlarda kurumun yönetmeliğinde yenilikler ve değişimler yapmak, uyuşmazlıkları çözmek, hukuki her türlü süreci takip etmek ve sonuçlandırmak.
Tabi ki yukarıda iki meslek grubu için belirttiğimiz şeyler geneldir, spesifik olarak yapılan işleri başvurmayı düşündüğünüz kurumda çalışan mühendis veya avukatlar ile iletişim kurarak öğrenebilirsiniz.
<div></div>
SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI PERSONELİ ÇALIŞMA SAATLERİ VE ÇALIŞMA ŞARTLARI
Kamu kurumlarında çalışan her devlet görevlisinin genel mesai saati haftalık 40 saattir. Bu 40 saat ek mesailer veya farklı görevlendirmeler ile artabilse de özellikle avukat veya mühendis gibi unvanların çalışma saatlerinin bunun çok üzerine çıkabileceğini söylemek doğru olmayacaktır.
Çalışma şartlarına gelecek olursak iki meslek grubu da beyaz yakalılar statüsüne girdiği için oldukça rahat ve bireyi yormayan çalışma şartlarına sahiptir. İki unvan için de bazı eğitim olanakları ve zaman zaman yurtdışı eğitim veya görevlendirme durumları bulunmaktadır. Bu bahsettiğimiz durumlar da maaşa olumlu olarak yansımaktadır.
SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI PERSONELİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2023 YILINDA NE KADAR OLACAK?
Kamuda çalışan mühendisler dolgun maaşlar almaktadır. Sanayi ve teknoloji bakanlığı yeni başlayan mühendis maaşları 2023 yılı için eğer beklenilen enflasyon oranına bağlı olarak %6 ila %9 arası bir zam alırlar ise 16000 ila 16300 TL arasında olacaktır.
SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI PERSONELİ AVUKAT MAAŞLARI 2023 YILINDA NE KADAR OLACAK?
Avukatlara gelecek olursak yine yukarıda yazdığımıza benzer bir zam oranı gerçekleşirse sanayi ve teknoloji bakanlığı avukat maaşları 2023 için 16000-16300 TL arasında olacaktır. Ayrıca kamudaki avukatların yıllık 25 bin TL civarında bir de aldıkları vekalet ücreti bulunmaktadır.
<div></div>
*Yukarıda yer alan maaş aralıkları kurumdan kuruma ufak değişiklikler gösterdiği ve farklı ek ödenekler olabildiği için aralıklar şeklinde verilmiştir. Ayrıca yapılacak zam oranı da henüz belli olmadığı için tahmini aralıklar verilmiştir fakat maaşlar buna yakındır.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Personel Maaşları
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ne iş yapar?
Sanayi politika ve stratejilerinin belirlenmesi amacıyla çalışmalar yapmak, sanayi ürünlerine yönelik idari ve teknik düzenlemeleri hazırlamak ve uygulanmasını sağlamak, sanayi işletmelerinin sicilini tutmak, sanayi istatistikleri ve analizleri üretmek.