SGK Denetmen Yardımcılığı Alımı Yazılı Sınav Konuları Nelerdir?
Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından gerçekleştirilen SGK Denetmen Yardımcılığı sınavı nasıl? SGK Denetmen Yardımcılığı sınav konuları neler?
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ÇSGB’nin ilgili kuruluşu olan Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından istihdam edilen Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılarının istihdamı nasıl yapılmaktadır? Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Sınavı konuları nelerdir? Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Sınavı soru dağılımı nasıl? SGK Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Sınavı başarı koşulu nedir? SGK Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Sınavına dair detayları çalışmamızda inceleyebilirsiniz.
SGK Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Sınavı Nedir? Kimler Katılabilir?
SGK Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Sınavı Sosyal Güvenlik Kurumu’nun taşra teşkilatına bağlı olan SGK İl Müdürlüklerinde, il bazlı denetim, inceleme ve kontrol görevi üstlenecek Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılarının istihdam edilebilmesi için gerçekleştirilen ve iki aşamalı olan yarışmas sınavlarına verilen addır.
SGK Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Sınavının ilk aşaması adayların Kamu Personeli Seçme Sınavı puanları ile başvuru yaptıkları SGK Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı yazılı sınavı iken, ikinci aşaması SGK Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Sınavının yazılı kısmında başarılı olan adayların katılabildikleri SGK Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı sözlü mülakatlarıdır. SGK Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Sınavının ilk kısmı olan yazılı sınavda adaylara çoktan seçmeli test usulünde sorular sorulmaktadır.
SGK Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Sınavının yazılı kısmına SGK Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı mesleğine alınacağı kurum tarafından ilan edilmiş olan aday sayısının toplam 10 katı kadar KPSS puanı yüksek olan aday katılabilecektir.
SGK Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Sınavı yazılı sınavına katılan adaylardan ise yazılı sınavda en az 70 puan elde etmiş ve de mesleğe alınacağı yine kurum tarafından ilan edilmiş olan aday sayısının toplam 4 katı kadar yüksek puanlı aday arasında yer alabilenler SGK Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Sınavının ikinci aşaması olan sözlü mülakatlara katılma hakkı elde edeceklerdir.
SGK Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Sınavı Konuları Nelerdir? Soru Dağılımı Nasıldır?
SGK Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Sınavının ilk aşaması olan yazılı yarışma sınavında adaylara aşağıda yer alan konulardan çoktan seçmeli usulde sorular yöneltilecektir;
SGK Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı yazılı sınavında en az 70 puan alarak aynı zamanda mesleğe alınacak olan aday sayısının dört katı kadar başarılı aday arasında da yer alanlar SGK Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı sözlü mülakatlarına katılacaklardır. SGK Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı sözlü mülakatlarında başarılı olan adaylarınsa yine almaları gereken puan 70’tir. Bu puanlara göre adaylar SGK Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı mesleğinde çalışacakları il müdürlüğünün tespiti için il tercihi yapacaklardır. Yapılan il tercihlerine göre adayların yerleşmeye hak kazandıkları ilde Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcısı olarak meslek hayatları başlayacaktır.
SGK Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı mesleği hakkında detaylı bilgiler edinmek isterseniz Meslek Tanıtım Çalışmamıza aşağıda yer alan bağlantı yardımıyla erişebilirsiniz;
SGK Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Sınavı süreçlerini takip etmek, mesleğe dair sorularınızı yöneltmek için FORUM sayfamızı ziyaret etmeyi Unutmayın!