SYDV Nedir ? Ne İş Yapar ?
SYDV Nedir ? Ne İş Yapar ?
SYDV Nedir ?
(SYDV) Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanununun amacına uygun çalışmalar yapmak ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara nakdi ve ayni yardımda bulunmak üzere her il ve ilçede kurulmuştur.
Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünün taşradaki faaliyetleri Türkiye çapındaki tüm il ve ilçelerde her ilde vali ve her ilçede kaymakam başkanlığında oluşturulmuş 1000 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla yürütülmektedir. Böylece bu Vakıflar, devlet ile yoksul vatandaşlar arasında sosyal yardımların doğrudan ve en kısa sürede vatandaşa ulaştırılması açısından bir köprü görevi görmektedirler.
Vakıfların karar organları, “Vakıf Mütevelli Heyeti”dir. İl ve ilçelerdeki tüm yardım programları, bu mütevelli heyetlerin kararları ile yürürlüğe girmektedir. kamu haber
SYDV bünyesinde istihdam edilen personeller, İş Kanununa tabi olarak belirli ya da belirsiz süreli sözleşmeli personel şeklinde istihdam edilmektedirler. Yani vakıf çalışanları 657’ye tabi değildirler.
SYDV Personel İstihdam Şekilleri
SYDV’lerde Vakıf Müdürü ve Muhasebeci pozisyonları bulunmakla birlikte alım ilanları daha çok “Sosyal Yardım ve İnceleme Görevlisi” ve “Büro Görevlisi” pozisyonları için yapıldığından bu iki pozisyonu sizin için detaylı olarak açıklamaya çalıştık.
KPSS B Grubu Nedir? Kimler Girebilir? Puanları ve Meslekleri Nelerdir?
Sosyal Yardım ve İnceleme Görevlisi
Sosyal Yardım ve İnceleme Görevlisi Şartları:
- 4 Yıllık Yükseköğretim Kurumlarından mezun olmak (ihtiyaç durumuna göre Mütevelli Heyeti tarafından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Eğitim Fakülteleri ile Sosyoloji, Psikoloji, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Halkla İlişkiler, İletişim ve Sosyal Hizmetler Bölümleri tercih edilebilir.)
- İşe alım sürecinde geçerli olan Kamu Personeli Seçme Sınavında KPSS P3 puan türünde en az 60 puan almış olmak,
- Sosyal iletişim becerisine sahip olmak,
- Bu genel şartların yanında, ayrıca yabancı dil bilmek, b sınıfı ehliyet sahibi olmak, işaret dili bilmek, bilgisayar programları kullanabilmek gibi özel şartlar da aranabilmektedir.
-
Sosyal Yardım ve İnceleme Görevlisi Ne İş Yapar ?
-Sosyal yardım ve proje başvuru sahiplerinin ve Genel Sağlık Sigortası gelir testine ilişkin başvuru sahiplerinin muhtaçlığına ilişkin araştırmaları yürütmek,
–Mütevelli Heyetine sunulan “Sosyal İnceleme Raporunu” hazırlamak,
-Diğer kamu hizmetleri ile ilgili olarak hedef kitleye yönelik danışmanlık ve yönlendirme faaliyetlerini yürütmek,
-Sosyal yardım ve proje destek programlarının yürütülmesine, hedef kitleyi izlemeye, hedef kitle ile diğer kamu hizmetleri arasında bağ kurmaya ve danışmanlık yapmaya yönelik görevleri yerine getirmek.
Aile ve Sosyal Hizmetler Müfettiş Yardımcılığı Maaşı Ne Kadar?
Büro Görevlisi
Büro Görevlisi Şartları
- En az 4 yıllık lisans eğitimini tamamlamış olmak,
- Sosyal iletişim becerisine sahip olmak,
- Bilgisayar sertifikası (zorunlu olmayıp tercih nedenidir.)
- İşe alım sürecinde geçerli olan Kamu Personeli Seçme Sınavında KPSS P3 puan türünde en az 60 puan almış olmak,
- İhtiyaç duyulması halinde Mütevelli Heyeti tarafından; yabancı dil bilmek, işaret dili bilmek, bilgisayar programları kullanabilmek gibi özel şartlar da aranabilir.
Büro Görevlisi Ne İş Yapar ?
-Genel büro hizmetlerini yürütmek,
-Vakfa başvuruda bulunan vatandaşların taleplerini kaydetmek,
-Vakıf Müdürünün vereceği diğer görevleri yapmak.
SYDV Personeline Ödenen Ücretler
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf personelleri; unvan, eğitim, kıdem ve Vakıfların il ve ilçe sınıflandırması dikkate alınarak Fon Kurulunca belirlenen ücretleri almaktadırlar. Yukarıdaki değişkenlere bağlı olarak farklılık gösteren ücretler genel olarak 3.000 TL ile 4.000 TL arasında değişmektedir.
Ücretler, her yılın Ocak ve Temmuz aylarında, Devlet memuru aylıklarında yapılan artış oranında artırılır. Ayrıca personele, her yılın Ocak ve Temmuz aylarında, birer sözleşme ücreti tutarında ikramiye ödemesi yapılmaktadır.
SYDV çalışanları devlet memuru mu?
Sosyal yardım ve dayanışma vakfı personeli bir memur gibi işe alınıp çalışmalarına karşın işçi statüsünde tutuluyor.
Dvd jrc fhgyt kgb jg