TEMA Vakfı Nedir? Ne İş Yapar? TEMA Vakfı'na Nasıl Üye Olunur?
TEMA Vakfı Nedir? Ne İş Yapar? TEMA Vakfı'na Nasıl Üye Olunur? TEMA Vakfı Ne Demek? TEMA Vakfı Görevleri Nelerdir? TEMA Vakfı'na Nasıl Destek Olunur? TEMA Vakfına Gönüllü Kayıt Nasıl Yapılır? Nasıl Yenilir? TEMA Vakfı'na Nasıl Bağış Yapılır?
Küresel ısınma dünyanın tamamında etkisini göstermeye başladı. Türkiye’de yeşil zenginliklerini gün geçtikçe kaybediyor. Çıkan yangınlar, kuraklık, su kaynaklarının azalması, erozyon, bilinçsiz ağaç kesimi gibi nedenler dolayısıyla Türkiye’nin ormanları azalmaktadır. Türkiye’nin yeşil zenginliklerini artırmak, toplumda bilinç oluşturmak, mücadele formülleri ortaya koymak için faaliyet gösteren en önemli aktör TEMA Vakfı’dır. Yıllardır canla başla, gönüllülük esasıyla çalışan vakıf dünyanın en önemli girişimlerinden biridir. Ancak buna rağmen ülkede hala Tema Vakfı hakkında bilgi sahibi olmayan milyonlarca kişi bulunmaktadır. Bu nedenle pek çok kişi vakfın görev tanımını, ne iş yaptığını, üyelik ve bağış işlem bilgilerini araştırmaktadır.
TEMA Vakfı Nedir? Ne Demek?
TEMA kelimesi, Türkiye Erozyon ile Mücadele ve Ağaçlandırma Vakfı’nın kısaltmasıdır. 1992 yılında Hayrattin Karaca ve Nihat Gökyiğit tarafından kurulan vakıf Türkiye’nin en önemli değerlerinden biridir. Yaş, cinsiyet gibi hiçbir ayrım kabul etmeksizin her vatandaş bu vakfa üye olabilir. Vakfın temel amacı ülke topraklarını kurtarmak, erozyonla mücadele etmek, ülkeyi ağaçlandırmaktır. Türkiye’nin en şeffaf vakıflarından biri olan TEMA’nın internet sitesinde bilançolara, raporlara ulaşılabilir.
TEMA Vakfı Ne İş Yapar? Görevleri Nelerdir?
Türkiye erozyon tehdidinin çok yüksek seviyede olduğu ülkelerden biridir. Her yıl Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kadar toprak Türkiye’den yitip gitmektedir. Vakıf bu tehdide karşı vatandaşları bilinçlendirmeyi, her kesimden insanı bu mücadeleye katmayı hedeflemektedir.
- TEMA Vakfı Türkiye’nin çöl olmasını engellemeye çalışır.
- Erozyon ile mücadele eder.
- Çevre konularında vatandaşları bilinçlendirir.
- Doğayı, ormanları, doğal yaşamı korur ve varlıklarını artırır.
- Toprağın değerlenmesi için çalışır.
- Toprağın yok olmasını, verimli toprakların verimsiz hale gelmesini engellemeye çalışır.
TEMA Vakfı’na Nasıl Destek Olunur?
Çevre, doğa, toprak, erozyon, ağaç konusunda duyarlı olan vatandaşlar TEMA Vakfı’na nasıl destek olabileceklerini merak etmektedir. Vakfa destek olmanın pek çok yolu vardır. Her şeyden önce doğaya, çevreye, toprağa, ağaçlara zarar vermemek gerekmektedir. Daha fazlasını yapamak için ise TEMA ile temasa geçebilir, vakfa destek olabilirsiniz. Nasıl mı? İşte cevabı;
- Vakıfta gönüllü olabilirsiniz.
- Vakfa üye olabilirsiniz.
- Bilinçlendirme faaliyetlerine katılabilirsiniz.
- Vakıf etkinliklerine katılabilirsiniz.
- Eğitmen olabilir, destek verebilirsiniz.
- Vakfın ürünlerini, yayınlarını satın alabilirsiniz.
TEMA Vakfı’na Nasıl Üye Olunur?
Vakfın bir parçası olmak, TEMA Vakfına üye olmak için yapmanız gereken ilk şey vakfın resmi internet sitesine girmektedir. İnternet sitesinde üyelik işlemlerini yaparak üye olmanız mümkündür. Üyelik işlemleri sırasında vakfın hesap numaralarına bağış yapmanız da mümkündür. Yaptığınız bağışa ilişkin dekontu da vakfa gönderebilirsiniz. Kayıt sırasında üyelerin verdiği ücretler vakıf masrafları, ağaç dikimi, erozyon ile mücadele faaliyetlerinde kullanılmaktadır.
TEMA Vakfı’na Nasıl Bağış Yapılır?
Vakfın en önemli gelir kaynağını bağışlar oluşturmaktadır. İlk üye olurken ve üyelik yenilenirken vatandaşlardan bağış yapmaları istenmektedir. Ayrıca her yaş grubu için de farklı bağış tarifeleri bulunur.
0-13 yaş için gönüllülük esasıyla yapılacak bağış miktarı 10 TL olarak belirlenmiştir. 14 yaşına gelindiğinde üyelik yenilenmelidir.
14-24 yaş arasında gönüllü bağışı 10 TL olarak belirlenir. 25 yaşına gelindiğinde üyelik yenilenmelidir.
25 yaş üzerinde ise gönüllülük bağışı 30 TL olarak belirlenmiştir. Bu şekilde üyelik yapıldığında üyelik yenilenmesi gerekmez.
TEMA Vakfına Gönüllü Kayıt Nasıl Yapılır? Nasıl Yenilir?
TEMA vakfı farklı yaş grupları için gönüllülerden kayıt yenileme işlemi istemektedir. Bu durumda olan üyelerin 212 291 90 90 numarasını aramanız gerekmektedir. 182 tuşlayarak da işlemlerinizi yürütebilirsiniz. Ayrıca vakfın mail adresine e-posta göndererek işlem yapmanız da mümkün olacaktır.
SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET
GÜZEL.