Teslimat Adresi ve Fatura Adresi Nedir? Nasıl Yazılır?
Teslimat Adresi ve Fatura Adresi Nedir? Ne Demek? Nasıl Yazılır? Fatura Adresi ve Teslimat Adresi Aynı Mı Olmalı? Koronavirüs günlerinde internetten siparişler arttı. Virüs sonrasında da e-ticaret hacmi önemli ölçüde artacak. Peki e-ticaret'te karşımıza çıkan fatura adresi ve teslimat adresi nedir? Nerede yazar? Nasıl yazılır?
Teslimat Adresi ve Fatura Adresi Nedir? Nasıl Yazılır?
İnternet pek çok konuda işimizi kolaylaştırmaktadır. Artık oturduğumuz yere istediğimiz şeyleri sipariş edebiliyor ve bir çok olanakla alışveriş yapabiliyoruz. Peki teslimat adresi ve fatura adresi nedir, nasıl yazılır, bakalım…
Dünyada ticaretin, alışverişin kuralları 2000’li yıllarla birlikte değişmeye başladı. İnsanlar mağazalardan, pazarlardan, hanlardan alışveriş yapmayı bırakıp internete yöneldi. Elektronik ticaret kavramı dünyamıza girdi. İnternet sayesinde “bir tık” ile alışveriş mümkün hale geldi.
Zaman geçtikçe internetten alışveriş yapmak yaygınlaştı. 7’den 70’e herkes internetten alışveriş yapmaya başladı. Bu yeni alışkanlık da bize yeni bilgiler kazandırdı. Örneğin teslimat adresi, fatura adresi gibi önemli bilgilerle karşılaştık. Adres dediğimizde yalnızca ev veya iş adresi gelirdi aklımıza. Şimdiyse teslimat ve fatura adresleri ile uğraşmak zorundayız. Peki fatura adresi ve teslimat adresi nedir? Ne demek? Nasıl yazılır? Nerede yazar?
Teslimat Adresi Nedir? Ne Demek?
İnternetten alışveriş yapmak hayatımızı çok kolaylaştırdı. Oturduğumuz yerden telefon veya bilgisayar aracılığı ile binlerce ürünü kontrol edip, istediğimiz şeyi sipariş edebiliyoruz. İnternet üzerinden sipariş verildikten sonra sipariş ettiğiniz ürün kargoya veriliyor.
İşte teslimat adresi de kargonun getirileceği yani size teslim edileceği adrestir. e-Ticaret sırasında, sipariş verilirken sisteme teslimat adresi bilgisini girmeniz zorunludur. Çünkü siparişler teslimat adresine gönderilir. Teslimat adresi girerken iyi düşünmeniz gerekmektedir. Çünkü vereceğiniz siparişi kendinize veya bir başkasına hediye olarak verebilirsiniz. Bu nedenle teslimat adresi bilgisini güncellemeniz gerekebilir. Sipariş verdikten sonra kargonun getirileceği teslimat adresinde kargoyu alacak birinin bulunmasına dikkat etmeniz gerekmektedir.
Fatura Adresi Nedir? Ne Demek?
İnternetten alışveriş yaparken, alışveriş yaptığınız site sizden pek çok bilgiyi paylaşmanızı istemektedir. Kredi kartı numarası, son kullanma tarihi, teslimat adresi ve fatura adresi bu bilgilerden yalnızca bazılarıdır. “Teslimat adresi nedir?” sorusuna yukarıda cevap aradık. Şimdi sıra “Fatura adresi nedir? Ne işe yarar?” sorularına geldi. Fatura adresi sipariş ettiğiniz, alışveriş yaptığınız ürünlerle ilgili faturaların teslim edileceği adrestir. Alışverişiniz ile ilgili fatura bilgisi, alışveriş tutarı, alışverişi kimin ve ne zaman yaptığı gibi bilgilerin yazdığı fatura bu adrese teslim edilir. Bu nedenle fatura adresini doğru girmeniz çok önemlidir. Aksi takdirde önemli bilgiler başka birinin eline geçebilir. Ayrıca siparişlerinizde herhangi bir sorun olması durumunda iade işlemi sırasında sizden fatura da istenmektedir. Fatura olmadan iade ya da değişim işlemi yapılamaz.
Fatura Adresi ve Teslimat Adresi Aynı Mı Olmalı?
Fatura adresi ve teslimat adresinin aynı olup olamayacağı tamamen sizin kararınızdır. Öncelikle kendinize neden alışveriş yaptığınızı sormalısınız. Eğer aldığınız ürün kendinizeyse adreslerin aynı olmasında sakınca yoktur. Ancak birine hediye aldıysanız faturanın da hediye aldığınız kişiye gönderilmesi şık olmaz. Bu nedenle eğer bir başkasına hediye alıyorsanız, hediye gönderiyorsanız fatura ve teslimat adreslerini farklı girmeniz daha hoş olacaktır.
Teslimat Adresi ve Fatura Adresi Nasıl Yazılır?
İnternetten alışveriş yaptığınız sitelerde veya e-ticaret uygulamalarında alışveriş sepetinizi onayladıktan sonra ödeme sayfasına geçersiniz. Ödeme yapacağınız sayfada kredi kartı giriş bilgilerinin yanı sıra adres ve teslimat bilgileri de istenir. Bu bölmeleri doğru bilgilerle doldurmalısınız. Teslimat adresini ve fatura adresinizi doğru yazdığınıza emin olmalısınız. Teslimat ve fatura adresi yazarken normal adres yazma kurallarına uymanız yeterli olacaktır.
Adres yazarken mahalle, cadde, sokak, mevki, apartmanınızın numarası, daire numarası, ilçeniz ve şehrinizi sırasıyla yazmanız önerilir. Örneğin “Kocatepe Mahallesi, Atatürk caddesi 13. sokak 1/3 Çankaya/ANKARA” şeklinde yazılan bir adres bilgisi doğru kabul edilir. Sizler de teslimat ve fatura adreslerinizi girerken bu sıralamaya dikkat etmelisiniz.
Sipariş verdim faturalandırma bekliyor dedi ücretini de ödedim bu arada acaba bir sıkıntı mı var?