Zorunlu Hizmet Affı Nedir?
Polis, öğretmen, doktor gibi prestijli mesleklere yeni başlayanlar zorunlu hizmet yapmaktadırlar. Peki zorunlu hizmet süresi ne kadardır? Zorunlu Hizmet Affı nedir? Zorunlu Hizmet Affı ne zaman çıkacak?
Türkiye’de binlerce kişi öğretmen, polis veya doktor olmak istemektedir. Yüzyıllardır ülkemizdeki en prestijli mesleklerden olan bu mesleklere sahip olmak için binlerce kişi yıllarca çalışmakta, eğitim almaktadır. Özellikle de her yıl bu meslekler için binlerce kişilik kamu kurum ve kuruluşlarında alım gerçekleştirilmektedir. Ve binlerce kişilik alımlara rağmen devletteki öğretmen, polis ve doktor açığı giderilememektir. Ancak bu mesleklerinde zorlu özellikleri vardır. Mesleğe yeni başlayan polisler, öğretmenler ve doktorlar zorunlu hizmet ile karşı karşıya gelmektedir. Ailelerinden, okudukları şehirden, alıştıkları yerden başka bir yere yıllarca çalışmak üzere gitmeleri gerekmektedir. Ülkemizde zorunlu hizmet genellikle kısmen iç Anadolu, doğu ve güneydoğu bölgelerini kapsamaktadır. Staj, eğitim veya ilgili zorunluluklarını tamamlayan polis, doktor ve öğretmenler bu bölgelere giderek zorunlu hizmet yaparlar.
Doktor, öğretmen ve polislerin zorunlu hizmetlerini yapacakları şehirler Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puanlarına göre belirlenmektedir. Zorunlu hizmet yapacak personellerin çalışacağı şehirler birinci, ikinci ve üçüncü bölge diye ayrılan illerde icra edilir. Bölge ve şehir seçimi atamanın yapıldığı yerdeki puan sıralamasına göre belirlenir. kamu haber
Kamu Hizmeti Nedir?
Zorunlu Hizmet Süresi Ne Kadar?
Polis, doktor ve öğretmenlerin yıllarca zorunlu hizmet görevi yaptıklarını söylemiştik. Peki zorunlu hizmet süresi ne kadar? Son yıllarda devlet şirketleşme sürecine gitti ve personel alımlarının tamamına yakınını sözleşmeli olarak yapmaya başladı. Mesela 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı gibi.. Sözleşmeli alınan personellerin zorunlu hizmet süresi 6 yıldır. Yani sözleşmeli öğretmenin zorunlu hizmet süresi ne kadardır? sorusuna verilecek cevap 6 yıldır şeklinde olacaktır. Polislerin ve doktorların zorunlu hizmet süresi ise 5 yıldır. Ancak üçüncü yılını tamamlayan polis ve doktorlar tayin isteme hakkı elde ederler. Genellikle 5 yılı tamamlamadan başka bir şehre tayin olurlar.
Zorunlu Hizmet Affı Nedir?
Zorunlu hizmet yapan binlerce memurun hayali zorunlu hizmetlerinin bir an önce sona ermesidir. Bu noktada af ihtimali herkesin hayallerini süsler. Peki zorunlu hizmet affı nedir? Takvimler 2010 yılını gösterdiğinde zorunlu hizmet veren memurlara af çıkmıştı. Bu sayede 2010 yılından önce kamu kurum ve kuruluşlarında polis, öğretmen ve doktor olarak çalışmaya başlayan devlet memurları af sayesinde tayin isteyebildiler. Bu sayede yıllarca zorunlu hizmet bölgelerinde çalışmak yerine istedikleri şehirlerde çalışma şansları oldu. Ancak bu af 2010 yılından önce iş hayatına başlayanlar için geçerli oldu. Üstelik bu aftan yararlanmak isteyenlere 3 yıl çalışma şartı getirildi. 2010 yılından sonra böyle bir af yürürlüğe girmedi. Ancak binlerce kişi günün birinde zorunlu hizmet affının çıkacağını ve kendilerinin yararlanabileceğini hayal etmektedir.
SGK Ayrıntılı Hizmet Dökümü Nedir? Nasıl ve Nereden Alınır?
Zorunlu hizmet yapılmazsa ne olur?
Mecburi hizmet süresini tamamlamadan görevden istifa edenler ya da istifa etmiş (müstafi) sayılanlar belirli süreyle yeniden memuriyete alınmazlar.
Zh affi cok geciktirildi.. bununla ilgili sayfanizda yazi yazarak gundem olusturmanizi 326 bin ogretmen olarak israrla rica ediyorum.
Zh affi cok geciktirildi.. bununla ilgili sayfanizda yazi yazarak gundem olusturmanizi 326 bin ogretmen olarak israrla rica ediyorum.
Zh affi cok geciktirildi.. bununla ilgili sayfanizda yazi yazarak gundem olusturmanizi 326 bin ogretmen olarak israrla rica ediyorum.